Fluvius| Inloggen

Welkom bij Jenaplanschool

 

 

 

 

LET OP: DEZE SITE WORDT VERNIEUWD, BINNENKORT.

 

 

Ieder kind is een ster, ieder met zijn eigen glans en kleur

 


 

Een kleurrijke basisschool in het Spijkerkwartier


De Sterrenkring is een Jenaplanschool gelegen in het karakteristieke Spijkerkwartier. Een gemêleerde wijk en daarvan is onze school een afspiegeling. Wij zijn een school met 200 kinderen.
Wij gaan uit van verschillen tussen kinderen en de mogelijkheid om van elkaar te leren. Het sociaal-emotioneel welzijn van kinderen is de basis van waaruit ze zich op een goede wijze kunnen ontwikkelen.


Als u onze naam hoort en kijkt naar ons logo dan vertelt dat veel over de wijze waarop wij kijken naar kinderen en onderwijs.


De kring staat voor "samenzijn" en de vier punten van de ster staan voor de vier pijlers van het Jenaplanonderwijs: gesprek, spel, werk en viering. De grote en kleine mensen aan de punten van de ster zijn de kinderen en de volwassenen (leerkrachten en ouders). De gekleurde letters van de naam geven aan dat wij een kleurrijke school zijn.

We werken in een stamgroep (1-2, 3-4-5 en 6-7-8) waarin kinderen leren samen te werken met kinderen van verschillende leeftijden.
De kinderen werken aan vier basisactiviteiten werk, spel, gesprek en viering.

Tijdens diverse activiteiten leren kinderen zelfstandig te werken, keuzes te maken en hun werk te plannen.
In de stamgroep is aandacht voor wereldoriëntatie waarin kinderen ontdekkend en onderzoekend bezig zijn, kunstzinnige vorming, samenspel en het gesprek.
Onze vieringen zijn gezamenlijke activiteiten, met alle kinderen van De Sterrenkring. Als ouder van een leerling uit de groep die optreedt, bent u hierbij van harte welkom.

Wij volgen de ontwikkeling van uw kind op de voet: door goed te kijken(observaties) en met toetsen.

 

Waar zijn we trots op?


We hebben een moestuin waarin kinderen werken. De opbrengst hiervan gaat naar het kookatelier om daar bereid te worden. We verbinden de natuur met ons onderwijs met onze moestuin en kookatelier.
Er is een “Sterrenkrant’ met een enthousiaste kinderredactie.
Het kinderparlement vergadert zes maal per jaar.
Eens per jaar geven we een keuzecursus. Kinderen kunnen dan uit een aanbod van ongeveer 20 workshops kiezen.

 

Voor de komende jaren liggen onze aandachtspunten op het aanscherpen van onze Jenaplanonderwijs. We willen investeren in nog betere ICT. Computers worden ingezet ter ondersteuning van ons onderwijs. De leerkracht geeft de instructies.
We mogen  ons een ‘Cultuur met Kwaliteit school’ noemen!

We hebben een enthousiast team

U bent welkom voor een bezoek aan Jenaplanschool De Sterrenkring!

Graag tot ziens,


www.de-sterrenkring.nl

  
Anita Marsman (schoolleider)

 

Jenaplanschool De Sterrenkring

Blekerstraat 2

6828 EW, Arnhem

026-442 14 81

info.jenaplan@de-sterrenkring.nl